Klantcase Mainnovation

Eén van de organisaties die LIFT Software ondersteunt bij hun bedrijfsprocessen is Mainnovation. In deze klantcase laten we je graag zien hoe dit tot stand is gekomen.

Mainnovation is een consultancy bureau gespecialiseerd in maintenance & asset management. Hun missie is om economisch toegevoegde waarde aan maintenance & asset management organisaties aan te tonen en te optimaliseren. Hiervoor maken zij gebruik van hun eigen VDMˣˡ methodologie, wat staat voor Value Driven Maintenance & Asset Management. Dit doen zij met diverse tools zoals audits, coaching & change, reliability engineering en hun eigen VDMˣˡ Procesmap. Hun klanten bevinden zich wereldwijd en de projecten worden uitgevoerd door een team van zo’n 45 consultants vanuit hun vestigingen in Nederland, België en Frankijk.

Bij de oprichting van Mainnovation heeft één van de oprichters een eigen maatwerksysteem in Access gebouwd voor de projectadministratie en financiële administratie. De laatste versie van dit systeem zat in Access 2003 en helaas kon deze niet worden geüpdatet naar een recentere versie. Het systeem raakte vol met steeds meer projecten, uren, grootboek boekingen en andere administratie, wat een negatieve invloed had op de snelheid. Dit resulteerde in een tijdrovende procedure van urenboeking en regelmatig werd de verbinding verbroken in verband met een error.

Het was dus duidelijk: Mainnovation had een nieuw systeem nodig.

Lees meer

Waarom het binden met het bestaande personeel belangrijker is dan het werven van nieuw personeel!

Wij leven in een krappe arbeidsmarkt waar vooral de vakman en de hoogopgeleide millenial moeilijk voor langere tijd aan je organisatie te binden is. Men is sneller geneigd te jobhoppen en zoekt een bepaalde mate van waardering voor hun werk die niet altijd gegeven wordt. Uit het onderzoek HR-Trends 2018-2019 van adviesbureau Berenschot blijkt dan ook dat er binnen veel sectoren een sterk dalende trend is in het vast kunnen houden van bestaand personeel. De betrokkenheid van de medewerker binnen jouw organisatie blijkt van groot belang.

Lees meer

LinkedIn misschien wel de belangrijkste tool voor recruiter en accountmanager?

Benader je elke dag meerdere mensen op LinkedIN?

Gaat er bij jou de ene na de andere INmail uit?

Of ben je op zoek naar de juiste contactpersoon bij een potentiële klant?

Als bron voor nieuwe werknemers kun je al een hele tijd niet meer om LinkedIN heen. Wereldwijd heeft het rond de 600 miljoen leden en in Nederland gebruikt 75% van de beroepsbevolking LinkedIN. Als goede recruiter kun je op basis van een profiel al snel inschatten of iemand interessant is voor een vacature.

Lees meer

Best of breed versus All-in-one software

Bij de selectie van nieuwe bedrijfssoftware komt veel kijken. Naast het feit dat het een tijdrovend proces kan zijn, lijkt de selectiefase qua timing nooit goed uit te komen. Vragen waar veel organisaties mee zitten zijn:

  • Wat willen wij bereiken met nieuwe software?
  • Welke medewerkers worden betrokken bij de pakketselectie?
  • Schakelen wij een externe partij in die ons kan voorzien van advies binnen de pakketselectie?

Maar misschien wel de belangrijkste vraag: Kiezen wij voor een All-in-one oplossing of gaan wij juist voor de Best of breed visie?

 

Lees meer

Hoe de AVG je organisatie een stap vooruit kan helpen

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd. In de maanden die eraan vooraf gingen was heel het Nederlandse bedrijfsleven in rep en roer, want de AVG was binnen de eigen organisatie uiteraard nog niet geïmplementeerd. Adviesclubjes schoten als paddestoelen uit de grond en lezingen werden veelvuldig georganiseerd. Is jouw organisatie inmiddels al AVG Proof? Ons is het in ieder geval opgevallen dat veel organisaties de AVG nog niet volledig naleven en wij zien dit als een gemiste kans!

Lees meer